Aptartos Alytaus apskrities vyrų krizių centro veiklos ir bendradarbiavimo galimybės

Bygalvocius

Aptartos Alytaus apskrities vyrų krizių centro veiklos ir bendradarbiavimo galimybės

Šiandien Alytaus miesto savivaldybėje vyko apskritojo stalo diskusija-prisistatymas „Alytaus apskrities vyrų krizių centro veiklos ir bendradarbiavimo galimybės”. Išgirsti, kuo užsiims neseniai įsteigta viešoji įstaiga „Alytaus apskrities vyrų krizių centras” ir aptarti jos bendradarbiavimo su kitomis Alytaus regione veikiančiomis organizacijomis galimybes susirinko Alytaus miesto savivaldybės administracijos ir struktūrinių padalinių vadovai, specialistai,  Alytaus mieste veikiančių įstaigų ir  visuomeninių organizacijų atstovai.

„Kiekvienas gyvenime turime pakilimus ir nukrypimus. Ištikus krizei tiek vyrai, tiek ir moterys ne visada turi į ką atsiremti ir ne visuomet drįsta kreiptis pagalbos. Mes visi turime drąsiau ištiesti pagalbos ranką tiems, kuriems jos labiausiai reikia. Džiaugiuosi, kad Alytuje pradėjo veikti Vyrų krizių centras,” – sveikindama šio centro steigėją Virginijų Tamulionį sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Silvija Peštenienė.

Naujos ir labai reikalingos įstaigos atsiradimu džiaugėsi  Socialinės paramos skyriaus vedėja Sonata Dumbliauskienė, V. Tamulioniui dovanojusi baltą angelą ir linkėjusi kitiems būti angelais.

V. Tamulionis  džiaugėsi, kad idėja įkurti Vyrų krizių centrą sulaukė didelio alytiškių palaikymo, anot, jo, tai rodo, kad tokia įstaiga Alytuje yra reikalinga. V. Tamulionis neslėpė, kad idėja  įkurti šį centrą kilo nepalankiai susiklosčius jo paties šeimyniniam gyvenimui: „Prieš devynerius metus išsiskyriau. Teismo sprendimu dukros liko augti su manimi.  Be to neturėjau darbo, todėl  lankiausi darbo biržoje ir mane nukreipė į moterų krizių centrą, kur vykdavo užsiėmimai asmenims, vieniems auginantiems vaikus. Buvau vienas vyras tarp  moterų. Tuomet ir pradėjau svarstyti, kad pagalba ištikus krizei yra būtina ne tik moterims, bet ir vyrams tad, kodėl neįsteigus Vyrų krizių centro?” – pasakojo V. Tamulionis.

Apskritojo stalo diskusijos metu Kauno probacijos tarnybos, Savivaldybių probacijos skyriaus Alytuje vyresnioji  inspektorė Gitana Kamandulienė pristatė skyriaus veiklą ir kalbėjo apie galimus bendradarbiavimo su Alytaus apskrities vyrų krizių centru būdus. Pastarąja tema daug diskutuota ir su kitais, bendradarbiauti su šiuo centru planuojančių įstaigų ir organizacijų atstovais.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Sužinokite daugiau apie mus:

galvocius administrator