Alytaus vyrų krizių centro vadovas: daugeliui vyrų reikia pagalbos

Bygalvocius

Alytaus vyrų krizių centro vadovas: daugeliui vyrų reikia pagalbos

Alytuje veiklą pradeda vyrų krizių centras. Jo steigėjas ir vadovas 37 metų Virginijus Tamulionis įsitikinęs, kad tokia įstaiga labai reikalinga, nes fiziškai stipriems vyrams netgi dažniau negu moterims reikia psichologinės pagalbos. V. Tamulionis neslėpė, kad ir pats su tokia situacija yra susidūręs.

Būtent karti asmeninė patirtis tapo postūmiu įkurti vyrų krizių centrą. Ši idėja alytiškiui gimė prieš penkerius metus. „Tuo metu pats išgyvenau skyrybas, teismo sprendimu su manimi liko gyventi dvi mažametės dukros. Aš lankiausi darbo biržoje ir mane nukreipė į moterų krizių centrą, kur vykdavo užsiėmimai asmenims, vieniems auginantiems vaikus. Buvau vienas vyras tarp  moterų ir pradėjau galvoti, kodėl negalėtų būti tokio centro vyrams?“ – pasakojo V. Tamulionis.

Visus tuos metus jis nuolat domėjosi krizių centrų veikla. Vyrų krizių centrai iki šiol Lietuvoje buvo penki: Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Marijampolėje ir Utenoje.

Šeštąjį vyrų krizių centrą Alytuje įsteigęs V. Tamulionis kartu su bendraminčiu, renginių organizatoriumi Juozu Adomaičiu, rytoj, penktadienį, Alytaus miesto savivaldybėje rengia apskritojo stalo diskusiją  – prisistatymą „Alytaus apskrities vyrų krizių centro veiklos ir bendradarbiavimo galimybės“.

Susitikime dalyvaus Alytaus miesto ir rajono savivaldybių atstovai, bei įmonių ir organizacijų vadovai, Alytuje ir rajone veikiančių visuomeninių organizacijų atstovai.

Susitikimo tikslas – pristatyti naujai įsteigtą viešąją įstaigą „Alytaus apskrities vyrų krizių centras“, aptarti perspektyvas, apsikeisti nuomonėmis apie galimas šio centro veiklos galimybes ir bendradarbiavimą su kitomis Alytaus regione veikiančiomis organizacijomis.

Susidomėjusieji laukiami  birželio 10 d. (penktadienį) 10 val. Alytaus miesto savivaldybės Tarybos posėdžių salėje.

„Pagal susidomėjimą, kurio sulaukiau išsiuntęs kvietimus dalyvauti diskusijoje, matau, kad toks centras yra reikalingas ir bus palaikomas“, – įsitikinęs apsaugos tarnyboje dirbantis jo vadovas.

Vyras džiaugėsi, kad jo idėjai steigti tokį centrą pritarė ir pažįstami, ir darbo kolegos bei vadovai.

Vyrų krizių centras nusiteikęs padėti ne tik smurtą patiriantiems, bet ir smurtaujantiems vyrams, taip pat tikisi bendradarbiauti su vaikų globos namais, anoniminių alkoholikų klubu ir visais, kam reikės pagalbos patarimais, pasidalijimo patirtimi.

V. Tamulionis įsitikinęs, kad vyrams neretai net labiau negu moterims reikia išsikalbėti, tačiau dėl įsigalėjusių stereotipų jiems sudėtinga atverti savo išgyvenimus, daugelis nežino, su kuo galėtų kalbėtis apie tai, kas neramina.  Vyrų krizių centras bus ta vieta, kur vyrai galės kreiptis tokiais atvejais.

 

www.alytusplius.lt informacija

Sužinokite daugiau apie mus:

galvocius administrator